Kweekkoppels 2016

Kweekkoppels Vitesse, Midfond en dagfond Kweekhok GEMADE Assendelft

021 x 281

Koppel 1 - Doffer

De 021 heeft zich in de loop der Jaren ontpopt tot ιιn van de beste kweekdoffers op het hok. De forse blauwe doffer die uit de hokken komt van mijn vriend J.C. de Zwart uit Steenwijk, heeft aan zowel vaders als moeders zijde het bloed van het legendarische koppel van Janz de Vries uit Klazinaveen, de Bijter x het Visje in de aderen en heeft met verschillende duivinnen goed presterende nazaten gegeven. De Duivencoach Nico van Veen uit Drachten bestempelde hem als ιιn van de beste kweekdoffers van Nederland. Inmiddels heeft een directe zoon van hem de “906” ook al een plaats verdiend op het kweekhok.

Koppel 1 - Duivin

De 281 is geruild met de Comb. van Panhuis uit Leersum, en is dicht verwant aan hun beroemde Tiny, de beste jonge duif van Nederland. Zij is een waardevolle kweekduivin van vaderszijde uit de Creilman van Ad Schaerlaeckens gekoppeld aan de Mysterious Euro, rechtstreeks uit de Euro x Mysterious van Heremans- Ceusters. De 281 is moeder van de “797”de Chateaudun (5e provinciaal) en de “996”die zich inmiddels heeft ontpopt tot beste kweekduivin van het hok.

Stamkaarten

152 x 284

Koppel 2 - Doffer

De “152” is ιιn van de waardevolste kweekdoffers op het hok, hij draagt zijn naam “de Jonge Messi” met ere. Hij is aangeschaft bij Hans van Vliet uit Nijkerk en heeft zijn kwaliteiten van meet aan doorgegeven. Zijn vader is een zoon van de “Messi” van Leo Heremans die gekoppeld stond aan de “Las Vegas”van de Gebr. Van Toor en gekweekt is door Leo Heremans. De Las Vegas heeft weer de beroemde Olympiade als vader. Van moederskant komt de “152” uit de “Goliath” van Toor die ook weer gekoppeld stond aan “Las Vegas”. Bijgevoegde stamkaart spreekt voor zich.

Koppel 2 - Duivin

De “284” is een prachtige Ooievaarsduivin ook aangeschaft bij Hans van Vliet in Nijkerk en van vaderszijde uit de lijn “Las Vegas x de lijn “Olympiade” en van moederskant uit het van Loonsoort.

De “152 x 284”zijn onder andere de ouders van de “Peronne en grootouders van de Vierzon.

stamkaarten

798 x 248

Koppel 3 - Doffer

De “798” deze perfect gebouwde doffer draagt de naam de “Peronne” die hij dankt aan zijn overwinning op deze vlucht. Tevens is hij vader van de “386” de “Vierzon” ook een doffer met een ideale bouw en winnaar in de grote fondclub Noord Holland van de vlucht vanuit Vierzon, wat goed was voor een 4e plaats op teletekst. De ouders van de “798”vind u terug bij koppel 2.

Koppel 3 - Duivin

De “248” komt rechtstreeks van het snelheids en kampioenshok van Jan Kuijzer uit Krommenie. Ιιn van de beste snelheidshokken die Nederland rijk is. Zij komt uit de broer van de asduif “02” die 6e beste jonge duif van Nederland was en gekoppeld stond aan de lijn van de Wonderboy van Lindelauf. Van moederskant voert zij hetzelfde bloed maar dan gekoppeld aan de lijn van de Fangio en Fina van Willem de Bruin uit Reeuwijk die weer stammen uit Heremansduiven.

stamkaarten

766 x 731

Koppel 4 - Doffer

De “766” is een prachtige fors gebouwde blauwe witpen doffer uit een volle broer van de “715” van keurmeester en vriend Nico de Jong uit Zaandijk. Die “715” was als jong 4e asduif van Nederland en heeft in de jaren daarna nog veel spectaculaire uitslagen neer gezet. Veel grote namen uit alle delen van Nederland zijn geslaagd door de inbreng van deze duiven. Die van origine veel Schaerlaeckens en Koopman in hun bloed voeren.

Koppel 4 - Duivin

De “731” is een prachtige duivin, eens door Jos Evers, de ogenman, uitgeroepen tot een van de beste duivinnen die hij ooit in handen had. Deze duivin komt uit dezelfde vader als haar doffer de “766”, haar moeder komt echter van de hokken van Geerlings van Duin uit Noordwijkerhout, grote dagfond en overnachtfondkampioenen uit de Bollenstreek. In haar stamboom zit ook weer het oude soort van Kweekhok GEMADE, verkregen vanwege ruiling omdat we in 2002 eindigde als 1e en 4e nationaal kampioen dagfond. Een ruiling waar beiden partijen beter van zijn geworden.

stamkaarten

765 x 516

Koppel 5 - Doffer

De “765” is een volle broer van de doffer van koppel 4. Ook een schitterende sterke blauwe witpen. Gekweekt uit de broer van de “715”van keurmeester en vriend Nico de Jong uit Zaandijk. Die “715” was als jong 4e asduif van Nederland en heeft in de jaren daarna nog veel spectaculaire uitslagen neer gezet. Veel grote namen uit alle delen van Nederland zijn geslaagd door de inbreng van deze duiven. Die van origine veel Schaerlaeckens en Koopman in hun bloed voeren.

Koppel 5 - Duivin

De “516”een prachtig, sterke jonge duivin, komt uit de broer van de “765” de “766” de doffer van koppel 4, die gekoppeld stond aan de “248”nu de duivin van koppel 3, die rechtstreeks komt van het snelheids en kampioenshok van Jan Kuijzer uit Krommenie. Ιιn van de beste snelheidshokken die Nederland rijk is. Zij komt uit de broer van de asduif “02” die 6e beste jonge duif van Nederland was en gekoppeld was aan de lijn van de Wonderboy van Lindelauf. Van moederskant voert zij hetzelfde bloed maar dan gekoppeld aan de lijn van de Fangio en Fina van Willem de Bruin uit Reeuwijk die weer stamt uit Heremansduiven.

stamkaarten

952 x 920

Koppel 6 - Doffer

De “952” Donkerkras doffer uit de lijn van de 9 generaties provinciale overwinnaars. De “952”heeft inmiddels bewezen de goede genen door te geven aan zijn nazaten bij diverse liefhebbers die duiven haalde bij kweekhok GEMADE. De vader van de “952” de “871”vloog zelf de 1e provinciaal van Tours en meerdere broers en halfbroers van de “952” weten buitengewoon te presteren op de dagfond.

Koppel 6 - Duivin

De “920” een blauwe duivin komt uit hetzelfde soort, van vaderszijde uit de lijn van de 9 generaties provinciale overwinnaars en van moederszijde uit een kleindochter van de Euro van Heremans,maar dat is goed terug te zien in de stamkaarten.

stamkaarten

585 x 996

Koppel 7 - Doffer

De “585” is een prachtige krasdoffer die ik een aantal jaren terug kocht rechtstreeks uit de kweekhokken van Arnold Poessenauw. Hij heeft als vader de vermaarde New Ace van Arnold, die zelf 1e asduif 2012 eendaagsefond werd in Afdeling 8 en veel Rauw-Sablon bloed in de aderen heeft. Van moederskant komt de “585”uit een dochter van de beroemde Vechtmachine van Gert Jan Beute die gekoppeld stond tegen Jia lin uit de hokken van Gerard Koopman. De “585” en de “996” zijn samen de ouders van de “364.

Koppel 7 - Duivin

De “996” is een prachtige duivin en inmiddels de beste kweekduivin van het hok, zij gaf inmiddels al de 1e kampioensduif midfond de “778” en is ook een halfzuster van de “797” .De “364”is een zoon van de “585” en de “996”. De “996”voert hoofdzakelijk het Heremansbloed, waarin we De Euro, Rossi, het Spinneke maar ook Mysterious, Rosita en de Olympiade in terug vinden.

stamkaarten

920 x 494

Koppel 8 - Doffer

De “920” een prachtige forse krasdoffer, die zijn boontjes op de dagfondvluchten wel heeft verdiend, maar gezien zijn leeftijd naar het kweekhok is verhuist. Hij komt uit een volle broer van de “242”de 3e nationale kampioensduif dagfond. Dus rechtstreeks uit de lijn van de 9 generaties provinciale overwinnaars. Als moeder heeft hij een dochter van de Dikke Havik, welke gekoppeld stond aan een dochter van de Baron van Gaby Vandenabeele. Supersoort.

Koppel 8 - Duivin

De “494” een bonte duivin ouders beiden uit de lijnen van de Bonte “850”de stamdoffer van de Comb. van Leeuwen van Grieken en gekweekt door Steven van Breemen. Een koppel bestaande uit veel topvliegers in de afstamming.

stamkaarten

364 x 343

Koppel 9 - Doffer

De “364” is reeds vader van de “778” de 1e kampioensduif midfond toen stond hij gekoppeld aan de “996”, nu een van de beste kweekduivinnen en een rechtstreekse dochter van de partner 2016 van de “364”, de “343”.

Koppel 9 - Duivin

De “343” een blauwe duivin heeft dezelfde vader als haar doffer, komen namelijk uit een zoon van de Euro Heremans. Dit koppel speciaal gezet met het oog op de midfond.

stamkaarten

410 x 901

Koppel 10 - Doffer

De “410” komt rechtstreeks uit het kweekhok van de Gebr. Kat & zoon in Westzaan. Alle duiven van de Gebr. Kat & zoon zijn in verband met een verhuizing in december via Pipa verkocht. Dit zijn duiven waarop je kunt bouwen.

Koppel 10 - Duivin

De “901” van vaderskant uit een kleinzoon van de Euro Heremans, van moederszijde weer uit de lijn van 9 generaties provinciale overwinnaars.

stamkaarten

223 x 089

Koppel 11 - Doffer

De “223” is aangekocht op het hok van Peter Crans uit Den Helder, zijn moeder is Dafne een duivin van ongelooflijke kwaliteit daar waar het kopvliegen betreft.

Koppel 11 - Duivin

De “089” een prachtige blauwe beloftevolle duivin, gekweekt uit Broer Stier van Rudy de Saer gekoppeld aan een duivin van Rik Hermans de halfzus van “Beautyfly. Geen verkeerde koppeling.

stamkaarten

906 x 639

Koppel 12- Doffer

De “906” is een directe zoon van de “021” de doffer van koppel 1, ιιn van de beste, zo niet de beste kweekdoffer van het hok. Zijn lijnen liggen bij de Bijter x het Visje van Janz de Vries, gekoppeld aan een dochter van Michelle van de hokken van Hans de Zwart uit Steenwijk.

Koppel 12- Duivin

De “639” komt rechtstreeks van de hokken van keurmeester en groot snelheidskampioen Nico de Jong uit Zaandijk. Al jaar in jaar uit worden er onderling succesvolduiven geruild. Haar vader komt uit de lijn van de Kaasboer en de moeder uit de lijn van de 4e Asduif Nederland.

stamkaarten

729 x 702

Koppel 13 - Doffer

De “729” komt uit de kwaliteitsduiven van Huub Hermans uit Born, voldoende bekend vanwege de vele prestaties, niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld. Hij komt uit een zoon van de Super 015 x rechtstreekse duivin uit het teletekstkoppel, het koppel waarvan de nazaten ook in 2015 weer veel succes brachten op vele hokken in binnen-en buitenland.

Koppel 13 - Duivin

De “702” komt van vaderskant weer uit de geelogerlijn van mannetjesmaker Hans de Zwart uit Steenwijk, duiven die ongelooflijk huis hebben gehouden op teletekst. Van moeders kant komt de “702”weer van uit de lijn van de 9 generaties provinciale overwinnaars. De Vierzon is een rechtstreekse zoon van haar.

stamkaarten

349 x 369

Koppel 14 - Doffer

De “349” Prachtig gebouwde krasbonte doffer, die van beide kanten komt uit de lijn van de Bonte “850” van van Leeuwen van Grieken en is gekweekt door Steven van Breemen. De Bonte “850” verschrikkelijk goed gevlogen maar was een nog betere kweker, hij heeft ontelbare goed presterende nazaten gegeven.

Koppel 14 - Duivin

De “369” Deze blauwe duivin komt rechtstreeks van de hokken van de Gebr. Kat en zoon uit Westzaan. Haar vader kwam uit de Massah van Willem Klaverstein, ιιn van de grote kampioenen in Amsterdam. Van moederszijde komt de “369” uit een rechtstreekse duivin uit de “Champion” de stamduif op de hokken van de Gebr. Kat en zoon. Een koppel geformeerd uit 2 superstammen.

stamkaarten

967 x 135

Koppel 15 - Doffer

De “967” is een prachtige zwarte doffer, geboren bij vriend Wim Wolf uit Wapenveld, van vaderskant uit lijnen van Gaby Vandenabeele en van moederskant uit het kampioenenhok van Huub Hermans uit Born. Duiven die een hoog percentage kopvliegers geven.

Koppel 15 - Duivin

De “135” deze krasduivin wordt beschouwd als ιιn van de beste aanwinsten van vorig jaar en komt bij de Comb. van de Geer- Markesteijn uit Dordrecht vandaan. Ook in de stamkaart van deze duivin volop 1e prijsvliegers in grootverband en kopvliegers. Een koppel om in de gaten te houden.

stamkaarten

438 x 730

Koppel 16 - Doffer

De “438” komt uit het hok van Andre Kniest, is een goedgebouwde krasdoffer rechtstreeks uit de “68”een duif die ontelbare kopprijzen vloog op het kortere werk. De moeder van de “438” komt uit de hokken van de grote Limburgse kampioen Huub Hermans uit Born. Helaas ontbreekt de informatie over de gewonnen prijzen van de vader, maar de moeder komt weer uit de zo vaak bejubelde lijn van Blue Magic, de stamduiven op het hok in Born.

Koppel 16 - Duivin

De “730” is een prachtige duivin rechtstreeks uit de hokken van Huub Hermans uit Born en van Huub is bekend dat hij een mannetjesmaker is. Velen in binnen-en buitenland zijn buitengewoon geslaagd met de superduiven van dit hok. Vader komt rechtstreeks uit de zoon Super “015” en moeder uit een rechtstreekse dochter van het beroemde Teletekstkoppel.

stamkaarten

431 x 894

Koppel 17 - Doffer

De “431” is een directe zoon van koppel 2, dus een volle broer van de “797”de Peronne en tevens een oom van de “386”de Vierzon. In deze lijn duiven die presteren op zowel de korte als de lange afstanden. In de ouders van de “431”vinden we 3 x de Olympiade van Gust Jansen en Heremans terug.

Koppel 17 - Duivin

De “894” is een prachtig gebouwde duivin rechtstreeks uit de dagfondkweekduiven van de Gebr. Brugemann, die de ouders haalde bij Rik Hermans. In deze duif vinden we aan vaderskant de Propere terug die 4e beste jonge duif van Belgiλ was. Aan moeders zijde komt ze uit een dochter van de Psycho van Vande Branden-Hermans, verder is zij een halfzus van Beautifly met ongelooflijk veel kopprijzen op de nationale vluchten.

stamkaarten

328 x 818

Koppel 18 - Doffer

De “328” is een doffer die geschonken is door Reinier de Ruijter, klein van stuk, maar super gespierd. Deze doffer is een goed geslaagde kruizing tussen de duiven van Heremans en G.J.Beute. Een halfbroer van de vader was 2e nationale asduif in Duitsland bij Wolfgang Roeper.

Koppel 18 - Duivin

De “818” is een duivin door ruiling met Michel de Block verkregen om te kijken of het percentage koppels voor de korte afstanden te vergroten. Ook in deze duif is de basis weer Heremans en G.J. Beute en met name de lijn van de Vechtmachine.

stamkaarten

537 x 007

Koppel 19 - Doffer

De “537” is hoofdzakelijk van het soort van de stamvader op het hok van Gerard Dekker, namelijk uit de lijn van de “610” waarvan in de nazaten inmiddels 9 provinciale overwinnaars zitten.

Koppel 19 - Duivin

De “007” is een volle zus van de “901, de duivin van koppel 10, van vaderskant uit een kleinzoon van de Euro Heremans, van moederszijde weer uit de lijn van 9 generaties provinciale overwinnaars.

stamkaarten

128 x 338

Koppel 20 - Doffer

De “128” is een prachtige blauwe doffer, een eerste klas wringer, die bijna niet vast te houden is. Hij komt van de Comb. v.d. Geer-Markensteijn uit Dordrecht. Zijn grootvader is de beroemde The Winner van Adrie en Ineke van Rhee. Een onvergelijkbare duif met een ongelooflijke winnaarsmentaliteit.

Koppel 20 - Duivin

De “338” is een duivin uit pure dagfondlijnen. Van vaderskant zien we de lijn van de Nero, dagfondkampioensduif van Nederland en van moederskant de lijn van de “Piet”de nationale dagfondkampioensduif, die gekocht werd door Pieter Veenstra die de naam veranderde in de “Gladiator”die bij hem al weer provinciale overwinnaars en kopvliegers gaf.

stamkaarten

Kweekkoppels Overnachtfond Kweekhok GEMADE Assendelft

159 x 289

Koppel 21 -Doffer

De “159” komt rechtstreeks van de hokken van de grote overnachtkampioen Hans Knetsch uit Katwijk, in beide zijden van de ouders vinden we de stamdoffers de 144 en 239 terug. Duiven die onvoorstelbaar veel winnaars en kopduiven hebben gegeven. Teveel liefhebbers om op te noemen hebben buitengewone successen gevierd met de nazaten van deze duiven. Van vaderskant komt hij uit een duif van Kweekhok GEMADE-Assendelft, met in de stamkaart de lijnen van Nico Volkens-Bergen en de beste lijnen van Batenburg. Lijnen, gekoppeld aan het kweekmoedertje de “075”van Batenburg hebben een hele serie kopvliegers voortgebracht.

Koppel 21 -Duivin

De “289” een bonte duivin is een 100% Knetschduif uit de allerbeste lijnen, van de stamduiven de “144 en 239” waar we ook meerdere keren zijn beroemde Barcelonalijn in terug vinden. Duiven die enorm geliefd zijn. Deze lijnen zijn zeldzaam.

stamkaarten

290 x 394

Koppel 22 - Doffer

De “290” is de volle broer van de duivin van koppel 21 en is ook een 100% Knetschduif uit de allerbeste lijnen van de stamduiven de “144 en 239”, waar we ook meerdere keren zijn beroemde Barcelonalijn in terug vinden. Duiven die enorm geliefd zijn. Deze lijnen zijn zeldzaam geworden.

Koppel 22 - Duivin

De “394” komt ook uit de lijnen van de stamdoffers de “144 en 239”, duiven die je nu met een lichtje moet zoeken, maar waar met nazaten nog steeds veelvuldig van voren wordt gevlogen op de grote nationale vluchten, zowel NPO als ZLU.

stamkaarten

976 x 978

Koppel 23 - Doffer

De “976” is een prachtige doffer uit de hokken van Hans Knetsch met als vader de Maarten met zijn 1e nationaal Narbonne en 2e internationaal tegen 14.457 duiven. De Maarten werd gekweekt uit een doffer van het Kweekhok-GEMADE-Assendelft. Van moederskant komt hij uit een dochter van de Jopie, de 5e nationaal Marseille en haar moeder komt ook weer van het Kweekhok GEMADE-Assendelft. In deze lijnen ook de onvoorstelbaar goede kweekduivin de “075”die stamt uit de hokken van Batenburg. Hugo Batenburg kocht de Maarten na zijn 1e prijs nationaal Narbonne van Hans Knetsch.

Koppel 23 - Duivin

De “978” deze duivin heeft veel bloed van het kweekmoedertje de “075” in de aderen. De “075” een Batenburgduif van origine gaf veel kopvliegers op de nationale vluchten zoals de volgende nationale prijzen: 3e-3e-11-12 Bergerac, 24e Nat. St.Vincent en 7e Montauban. Deze prijzen alleen al op hokken van Hans Knetsch in Katwijk. De “075”moet gezien worden als ιιn van de beste kweekduivinnen die Hans Knetsch ooit had.

stamkaarten

070 x 359

Koppel 24 - Doffer

De “070” Doffer, rechtstreeks uit de hokken van het overnachtfondfenomeen Hans Knetsch uit Katwijk. Van vaderskant uit de lijn van het kweekmoedertje de “075” en de Barcelonalijn, met name deze lijn is zeldzaam geworden. Van moederskant is de grootmoeder van de “070” de “ Jopie” met haar 5e Nationaal Marseille, zij komt weer rechtstreeks uit een doffer uit mijn eigen Kweekhok GEMADE, maar heeft ook aan beide zijden het fenomenale kweekmoedertje in haar stam.

Koppel 24 - Duivin

De “359” Duivin, komt rechtstreeks uit de hokken van de kampioenen van de Fondclub Noord Holland, F.S Kramer uit Wormer, en is vorig jaar aangekocht en komt uit 2 rechtstreekse duiven van de Gebr. Limburg. In de stamkaart vinden we van 3 zijden de Octopusy van de Gebroeders terug, een lijn die veel topvliegers heeft gegeven.

stamkaarten

611 x 732

Koppel 25 - Doffer

De “611” Doffer, deze mooie witpenner vloog een aantal jaren terug samen met zijn duivin de vlucht Bergerac. 2 stuks meer had ik er niet mee. Zijn duivin arriveerde als 1e, hij volgde 5 seconde later en de kleppen konden gesloten worden. 101 en 103 nationaal. Het jaar daarop sneuvelde de “611” althans zo liet het zich aanzien. 3 maanden later zat hij op het hok, had een gat in zijn rug en 2 inmiddels herstelde gebroken poten. Zijn moed en doorzettingsvermogen leverde hem een plaats in het kweekhok op. Het jaar daarop vloog ik meestentijds met 1 duif de overnachtfondvluchten, deze duivin de “732” is een volle zuster van hem en zij werd in dat jaar 3e kampioensduif middaglossing bij Marathon Noord en behaalde de 1e plaats als kampioensduif in zowel de Z.C.C. als Rayon C in Noord Holland. Voor éénmaal zijn de “611” en de “732” een jaarje samen gezet.

Koppel 25 - Duivin

De “732” Duivin, deze bonte duivin zorgde in het ene jaar dat er mee gespeeld werd voor meerdere vroege prijzen en pakte daarmee de titel van 3e kampioensduif Marathon Noord. Zij is een volle zuster van haar partner de “611”.

stamkaarten

772 x 815

Koppel 26 - Doffer

De “772” Doffer, is een volle broer van de doffer en duivin van koppel 25, ook een kras witpenner. Hij heeft nooit op de vluchten gezeten maar is direct naar het kweekhok gegaan. De prestaties van zijn volle broer en zus vind u terug bij de omschrijving van koppel 25.

Koppel 26 - Duivin

De “815” Duivin, komt van vaderskant uit dezelfde vader als de “611, 732 en 772” van moederszijde stamt ze uit de lijn van de Oude “62”van de Gebr. Brugemann, die verantwoordelijk is voor tal van superieure overnachtfondvliegers in binnen- en buitenland. Gekoppeld tegen de lijn van de Barcelona 2 van Sam de Jong, de Tovenaar van Heemskerk. Toplijnen.

stamkaarten

453 x 513

Koppel 27 - Doffer

De “453” Doffer, deze doffer is van vaderszijde een prachtige kruising van de soorten van Jan Roelofs Alkmaar, Nico Volkens Bergen en Sam de Jong Heemskerk. Van moederskant komt hij weer rechtstreeks uit de “732”de 3e kampioensduif Marathon Noord op de middaglossing.

Koppel 27 - Duivin

De “513” Duivin, komt van vaderskant uit de broer van de moeder, de “611”, gekoppeld aan een duivin gehaald bij Margreet Koeman met aan beide zijden de duiven van Comb. Verweij-Castricum Mijdrecht en Nico Volkens uit Bergen. Niet de minste !

stamkaarten

475 x 509

Koppel 28 - Doffer

De “475”Doffer, is een volle broer, maar nu een kras, van de doffer van koppel 27. Dus ook deze doffer is van vaderszijde een prachtige kruising van de soorten van Jan Roelofs Alkmaar, Nico Volkens Bergen en Sam de Jong Heemskerk. Van moederskant komt hij weer rechtstreeks uit de “732” de 3e kampioensduif Marathon Noord op de middaglossing.

Koppel 28 - Duivin

De “509” Duivin, komt ook van het hok van Margreet Koeman Wormerveer en komt van beide zijden uit de duiven van Comb. Verweij-Castricum Mijdrecht en Nico Volkens uit Bergen. Niet de minste !

stamkaarten

489 x 508

Koppel 29 - Doffer

De “489” Doffer, komt rechtstreeks uit de “611” de doffers van koppel 25, die weer een volle broer is van de “732” de 3e kampioensduif middaglossing bij Marathon Noord.

Koppel 29 - Duivin

De “508” Duivin, is de volle zuster van de duivin van koppel 28, de “509” die weer rechtstreeks stamt van beide zijden uit de duiven van Comb. Verweij-Castricum Mijdrecht en Nico Volkens uit Bergen. Niet de minste !

stamkaarten

241 x 877

Koppel 30 - Doffer

De “241” Doffer, stond vorig seizoen grotendeels op de kampioensduivin de “732”. De “241”heeft echter zeer succesvolle duiven in zijn stamboom waarin we de namen van de “Montar”van Jan Roelofs maar ook de duiven Gebr. Saija, van Sam de Jong en Nico Volkens terug vinden. Topdoffer.

Koppel 30 - Duivin

De “877” Duivin, een jonge duivin komende uit de lijnen van de Gebr. Limburg via F.S. Kramer in Wormer enerzijds en anderzijds de lijn van de beroemde Katsu van de Comb. Boogaard van Buuren die hiermee op ongelooflijk hoog niveau acteerde op de vlucht der vluchten Barcelona.

stamkaarten