Duiven

De stamduiven hebben in de basis, die terugloopt tot 1980, voornamelijk het Janssensoort via Jan Lotterman en Jan Loots, dit aangevuld met een Belgische doffer van herkomst wijlen Stan Raeymaeckers uit Emblem (B) Ook hierin veel Janssenbloed want hij komt uit de ''José'' een rechtstreekse dochter van de "Oude Geeloger" van de Gebr. Janssen. In de loop van de tijd zijn diverse duiven ingebracht van goedspelende liefhebbers zoals meerdere duiven van het Geelogersoort rechtstreeks uit de Superman van Hans de Zwart uit Steenwijk, een Vandenabeeleduivin van Hans Van de Veeke uit Westdorpe. Het soort van Jans de Vries Vriezenveen uit de lijn Bijter x Visje en de Heremans-Ceustersduiven via de Comb. Van Panhuis uit Leersum, Deze duiven zijn aanwinsten gebleken op het kweekhok. De afgelopen jaren zijn er met nazaten prima resultaten neergezet in binnen- en buitenland.

Voor de overnachtfond is de basis Hans Knetsch uit Katwijk, voornamelijk pure van Wanrooyduiven, Gebr.Brügemann Assendelft, hiervan overwegend kleinkinderen van de Orhan en Oude 62, van Jan Roelofs Alkmaar kleinkinderen uit de Grijskop, ook de Batenburgduiven van Ger Bijenhof Middenmeer nemen een belangrijke plaats in.

Naast hier bovengenoemde liefhebbers bezit ik nog een aantal waardevolle midfond en dagfondduiven via de nationale dagfondkampioenen 2002 de Comb. Geerlings van Duin Noordwijkerhout en heb ik onlangs een prachtige doffer en duivin uit ouders van de Tornado aangeschaft via Comb. Terpstra-Koper uit Hem. (Tornado is de grootvader van Ché, topkweker bij Eijerkamp)